Protestas en Madrid. Sobre el 15-M. Med spanske undertekster
Loading the player...
Filmen er en optimistisk vinkel på, hvad der kan komme ud af en fælles indsats på græsrodsniveau. Selv om den relaterer til en bestemt epoke, er den klassisk, fordi den viser, hvordan et personligt engagement i politisk arbejde kan give livsindhold hos et ungt menneske. Ana, 36 år og psykolog, er aktiv i 15-M i Moratalaz, en forstad til Madrid. Det politiske arbejde giver hende både kammeratskab og bevidsthed om samfundets spilleregler, og hun er ikke bange for at bruge store ord som fx solidaritet. Det politiske engagement giver hende et meningsfyldt liv.

Gennem Ana hører vi om nogle af 15-Ms idealistiske mål og resultater. Fx er der oprettet alternative forbrugergrupper, så folk kan købe direkte hos producenten og springe mellemhandlerne over. Der er tidsbanker, hvor folk kan bytte ydelser som fx engelsktimer med psykologhjælp.
15-M bevægelsen organiserer sig gennem folkeforsamlinger på pladser eller i parker. Der er ingen ledere, så møder styres ved hjælp af vedtagne kommunikationstegn, som Ana viser os.